vrijdag 20 december 2013

MENS EN NATUUR: De klimaatconferentie Warschau.


 Klimaattop Warschau.

Ik wil graag eens terugkomen op de povere resultaten geboekt op de laatste klimaatconferentie te Warschau in november. Het toont aan dat niemand de stap durft of wil zetten om te werken aan het enigste wat ons nog rest van de aarde. De economische belangen van elk land zijn weer stukken belangrijker dan het milieu, maar vergeten ze dan allemaal dat we zonder onze kostbaarste grondstof, onze planeet, ook geen economie meer hebben? 
Ik begrijp wel dat het politieke moed vergt om te gaan voor een groenere wereld, maar vroeg of laat zal dat toch eens moeten. We stellen nu al zo lang uit. Als het op mondiaal vlak niet lukken wil, moeten we zelf starten. We moeten stoppen met ons te verschuilen achter de ridicule en belachelijke maatregelen zoals het kopen van schone lucht! Er is nog een te grote kloof tussen wat wetenschappers vragen en wat er reëel gerealiseerd wordt.
De klok tikt ongenadig hard. Als we in 2015 echt resultaat willen boeken zullen we hard moeten zijn voor onszelf.
En zoals steeds zoeken ze terug heil in de verkeerde oplossingen, zo gaan ze niet starten met het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen, maar wel de landen helpen die er nadeel van ondervinden. dat staat voor mij symbool voor eerst het opzettelijk omverrijden van een voetganger, om hem daarna een pleister aan te bieden.

En dan nog iets: 190 landen nemen deel aan die klimaattop, ze blijven allemaal 2 a 3 dagen, zouden ze niet beter eens nadenken wat voor effect dat allemaal niet heeft op het milieu! Dat kan toch anders de dag van vandaag....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten