dinsdag 17 december 2013

MENS EN NATUUR: Climate challenge


Climate Challenge
 

 
Dit is een website, heel erg handig ook voor leerkrachten, vooral 2de en 3de graad. Als je niet goed weet als leerkracht over wat je precies moet spreken als het gaat over het klimaat, duurzaamheid, enz. dan vindt je hier vast en zeker voldoende inspiratie en handige kennis.

Het is broodnodig dat wij ons inzetten om de volgende generaties te vertellen hoe ze het beste omspringen met ons kostbaarste goed, de natuur. Als zij het van jongs af gewoon zijn, zal het voor hen geen gedragsverandering meer vereisen of geen opofferingen vragen, zij zullen niets anders gewoon zijn.

Op de website staat duidelijk uitgelegd hoe alles in elkaar zit, hoe alles zo gekomen is en wat de gevolgen daar van zijn, maar vooral wat we er allemaal kunnen aan doen. Ik krijg eigenlijk al zin om zo een lesje voor te bereiden. Met 3de graads kan je bv een mileuparlementje oprichten, ik denk dat we verrast zullen zijn met welke oplossingen leerlingen zelf zullen afkomen.

Er is een volledige pagina aan leerkrachten gewijd, er staan verschillende lessenthema’s uitgeschreven, zo kan je de invalshoek “De gevolgen voor het Zuiden” nemen als thema, of misschien heb je het liever over wat we zelf allemaal kunnen doen? En nog andere mogelijkheden kan je daar allemaal vinden.
Kijk even naar dit filmpje 
 
 
Wijzelf mogen onze kop niet meer in het zand steken, maar we mogen dat zeker niet opdringen aan de generaties na ons.
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten